Reformele vor continua. Vlad Plahotniuc a vorbit despre problemele şi succesele ţării

Embed:

În pofida impedimentelor, Moldova rămâne pe calea democrației şi a reformelor, şi este fermă în aspiraţiile sale de a se apropia de valorile Occidentale. Declaraţia a fost făcută de liderul Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc, într-un editorial publicat pe portalul Daily Caller. 

Vlad Plahotniuc a declarat că ţara noastră se confruntă cu mai multe provocări, printre care corupția şi, respectiv, vulnerabilitatea sistemului bancar.

Cu toate acestea, datorită reformelor implementate de coaliția guvernamentală, condusă de PDM și premierul Pavel Filip, au fost înregistrate progrese în modernizarea societăţii, întărirea statului de drept şi liberalizarea economiei.

Preşedintele PDM susţine că reuşitele înregistrate de Moldova au fost recunoscute de Fondul Monetar Internaţional, Banca Mondială şi Comisia Europeană. Drept dovadă este sprijinul financiar pe care ni l-au acordat.

În editorialul său, Vlad Plahotniuc a menţionat că ţara noastră se confruntă cu probleme serioase legate de prezenţa militară rusă în regiunea transnistriană, dar şi de războiul din ţara vecină, Ucraina.

Liderul democraţilor crede că președintele pro-rus Igor Dodon le-ar putea utiliza pentru a dezbina societatea.

La rândul său, Moscova hărţuieşte deputații moldoveni pentru a împiedica autorităţile de la Chişinău să ancheteze fraudele din sistemul bancar.

Plahotniuc afirmă că, deşi Moldova se confruntă cu astfel de probleme, Statele Unite sunt alături de noi.

Drept răspuns la sprijinul oferit de americani, Moldova a continuat aprofundarea democrației, consolidarea sistemului de justiție şi liberalizarea economiei.

Preşedintele PDM a menţionat şi realizările actualului Guvern privind atragerea investitorilor străini. El susţine că vor exista noi oportunități de afaceri pe măsură ce vor fi iniţiate privatizări în domenii precum transportul, telecomunicațiile și tehnologiile informaționale.

La finalul editorialului, Vlad Plahotniuc a subliniat că, deşi este o țară mică, Moldova nu este naivă cu privire la dificultățile pe care trebuie să le confrunte.

Liderul democraţilor le-a cerut partenerilor să înțeleagă faptul că progresul ţării noastre va avea, în continuare, nevoie de sprijinul aliaților occidentali.

Lasă un comentariu