Regulament modificat. O vizită repetată la medicul de familie va dura 15 minute

Embed:

Pacienţii din ţara noastră vor putea ajunge mai repede la o consultaţie la medicii de familie, care, în viitorul apropiat, vor putea primi un număr mai mare de bolnavi pe zi. Asta datorită unei modificări la regulamentul privind programarea vizitelor la medic, care prevede că o vizită repetată nu trebuie să dureze mai mult de 15 minute.

Potrivit reprezentanţilor Ministerului Sănătății, pacienţii nu vor mai fi nevoiți să aștepte săptămâni la rând pentru a ajunge la medicul de familie.

"Unica modificare de fapt este vizita repetată la medicul de familie, unde de fapt vizitele primare sunt de 20 de minute, iar vizitele repetate 15 minute. Scopul acestui ordin și al regulamentului dat este mărirea accesibilității la medicii de familie și medicii specialiști", a declarat viceministrul Sănătăţii, Liliana Iașan.

"Nu e ceea ce a fost odată, este cu mult mai apropiat programarea pacientului. La un decurs de o săptămână, acum la 2-3 zile poate să ajungă la specialistul dat", a zis registratoarea Diana Istrati.

Medicii au salutat decizia.

"Prima vizită e cea mai importantă, când facem cunoștință cu pacientul atunci într-adevăr necesită câteodată mai mult de 15 minute. Vizitele repetate mai mult vizite de control, mai mult pentru verificarea eficienței tratamentului sau luare de alte decizii în scop de investigare suplimentară", a afirmat medicul reumatolog Ludmila Maftei.

"În așa mod, am putea mări numărul de consultații pentru pacienți. 15 vizite se primeau dacă sunt 20 de minute, acum le majorăm la 20 de vizite", a spus director interimar, Asociaţia Medicală teritorială Buiucani, Marina Golovaci.

Vestea i-a bucurat cel mai mult pe pacienți, care speră că acum nu vor mai trebui să aştepte ore în șir pe holurile policlinicilor.

Potrivit datelor Ministerului Sănătății, anul trecut, în instituţiile medicale din ţară au fost înregistrate peste 20 de milioane de adresări, cele mai multe la medicii de familie.

Lasă un comentariu