Reguli mai stricte! Legea privind comerţul online a fost modificată

Embed:

Administratorii magazinelor online vor fi obligați să nu divulge datele cu caracter personal ale clienților și să nu schimbe preţul produsului odată ce acesta a fost comandat. Acestea sunt câteva dintre modificările operate la legea privind comerțul electronic, care au fost publicate în monitorul oficial. Amendamentele vin să-i responsabilizeze pe cei care practică acest gen de activitate, dar și să-i protejeze mai bine pe consumatori. 

Legea a fost adaptată la cerinţele Uniunii Europene și vine cu noutăți atât pentru consumatori cât și pentru agenții economici.

Furnizorii de servicii vor fi obligaţi să respecte regulile de confidenţialitate. 

Cei care practică acest gen de activitate spun că noile modificări sunt benefice. Cu șase ani în urmă, Ion Bargan a pornit  o afacere online. El spune că acum clienții vor avea o încredere mai mare în magazinele electronice. 

Unii moldoveni spun că greu se decid să facă o comandă în mediul virtual. Ei se tem că produsul pe care și-l doresc  nu va corespunde aşteptărilor. 

Alții spun că până a face o comandă online verifică recenziile despre magazinul ales. 

Noile modificări vor intra în vigoare în luna mai. Potriviti reprezentanților Agenției pentru Protecția Consumatorilor, instituția primeşte zilnic plângeri privind comerțul electronic. Majoritatea țin de  calitatea produselor sau de majorarea prețului după recepționarii comenzii.  

Lasă un comentariu