Reguli noi la EUROVISION. Artiştii care nu pot intra în ţara gazdă nu vor participa

Embed:

Artiştii care au interdicția de a intra în țara gazdă a Eurovisionului nu vor putea participa la concurs. Anunțul a fost făcut de către organizatorii competiției muzicale, care au introdus unele modificări în regulament. Decizia a fost luată după ce, în acest an, reprezentata Rusiei, Iulia Samoilova, nu a fost lăsată să intre în Ucraina, pentru a evolua pe scena de la Kiev, iar, în rezultat, Federaţia Rusă s-a restras din concurs. 

Reprezentanţii European Broadcasting Union susțin că evenimentul din acest an a fost marcat de mai multe scandaluri politice, fapt care a știrbit din imaginea competiției. Astfel, una dintre noile reguli prevede ca statele participante să nu includă în delegațiile lor persoane care au interdicția de a intra pe teritoriul țării gazdă a concursului.

De asemenea, este interzis ca textele pieselor care participă la Eurovision să conțină mesaje de propagandă. Mai mult, din juriul fiecărei ţări în parte nu pot face parte membri care au oarecare legături cu artiștii înscrişi în competiţie.

O altă schimbare în regulament vizează persoanele responsabile de organizarea evenimentului din țara gazdă. European Broadcasting Union va avea dreptul să schimbe statul în care va avea loc competiția muzicală, dacă țara câștigătoare nu se va încadra în timp cu pregătirile pentru concurs. Cea de-a 63-a ediție Eurovision va avea loc, anul viitor, în capitala portugheză, Lisabona, după ce marele trofeu din acest an a fost câştigat de Salvador Sobral.

În luna iulie, Ucraina a fost amendată cu 200 de mii de euro de organizatorii concursului muzical, pentru că a făcut imposibilă participarea reprezentantei Rusiei, Iulia Samoilova, la competiţie.

Lasă un comentariu