Remanieri în Guvern. Activitatea miniştrilor delegaţi de PD va fi evaluată

Embed:

Guvernul va opera  remanieri până în data de 19 decembrie. Subiectul a fost discutat în cadrul şedinţei săptămânale a Partidului Democrat. Potrivit purtătorului de cuvânt al PDM, Vitalie Gamurari, până atunci se va încheia evaluarea activităţii miniştrilor. 

"Preşedintele partidului a comunicat că împreună cu prim-ministrul Republicii Moldova vor declanşa această procedură. Criteriile sunt foarte simple, criteriile care au fost formulate de la bun început. Este vorba de evaluarea agendei fiecărui funcţionar din partea Partidului Democrat dacă ea corespunde cu aşteptările cetăţeanului Republicii Moldova dacă răspunsurile care au fost  date şi activitatea sa este coordonată şi vine în interesul cetăţeanului Republicii Moldova", a menționat purtătorul de cuvânt al Partidului Democrat, Vitalie Gămurari.

Executivul are o nouă structură, după ce legislaţia a fost modificată în acest sens. Numărul ministerelor a fost redus de la 16 până la nouă, iar viceminiştrii au fost înlocuiţi cu secretari de stat.

În cadrul şedinţei Partidului Democrat s-a discutat şi despre includerea sintagmei ''limba română'' în loc de limba moldovenească în Constituţie. Potrivit lui Gămurari, opiniile în interiorul formaţiunii sunt diferite. El a ţinut să precizeze că în cazul în care subiectul va fi dezbătut în Parlament, fiecare deputat democrat va fi liber să-şi expună propria opinie în acest sens.

"Nu există o poziţie unică, unii sunt adepţii limbii române alţii sunt adepţii sintagmei limba moldovenească, alţii încă nu sau decis. Vreau să vă aduc la cunoştinţă doar că în discursul său care la avut preşedintele partidului democrat s-a expus foarte clar că pentru dumnealui este limba română. Contează ca indiferent cum fiecare o numeşte ca ea să fie vorbită corect, ca ea să fie scrisă corect", a afirmat purtătorul de cuvânt al Partidului Democrat, Vitalie Gămurari.

Recent, Curtea Constituţională a dat undă verde proiectului unui grup de deputaţi referitor la modificarea articolului 13 din legea fundamentală. Astfel, sintagma ''limba moldovenească'' poate fi înlocuită cu ''limba română''.

Lasă un comentariu