Replică preşedintelui. Andrian Candu regretă că Igor Dodon atacă Uniunea Europeană şi NATO

Embed:

Preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, regretă că preşedintele ţării, Igor Dodon, atacă Uniunea Europeană şi NATO, parteneri importanţi ai Moldovei. Andrian Candu i-a amintit lui Dodon că în perioada în care conducea Ministerul Economiei, vorbea doar despre beneficiile comerţului liber cu Uniunea Europeană şi aprecia colaborarea cu Alianţa Nord-Atlantică. 

"Şi nu înţeleg de ce acum dumnealui atacă Uniunea Europeană şi vorbeşte despre faptul că dacă noi vom deveni membri ai Uniuni Europene va fi de fapt un dezastru pentru ţară. NATO cooperează cu Republica Moldova încă de pe timpul când dumnealui, domnul Dodon era Ministru economiei şi viceministru. Şi atunci aprecia cooperarea care exista cu NATO şi aprecia şi contribuţia pe care NATO o are la foarte multe misiuni umanitare desfăşurate în Republica Moldova", a afirmat preşedintele Parlamentului, Andrian Candu.

Preşedintele Igor Dodon a declarat pentru un post de televiziune din Belarus că Moldova va dispărea ca stat dacă autorităţile vor decide la o anumită etapă să se integreze în Uniunea Europeană. În acelaşi timp, el a criticat prevederile Acordului de Asociere, şi a declarat că moldovenii au avut doar de pierdut în urma semnării acestuia. 

Lasă un comentariu