Replica preşedintelui: Igor Dodon nu va numi un ministru al Apărării propus de un partid

Embed:

Șeful statului, Igor Dodon, NU va semna decretul de numire în funcție a unui nou ministru al Apărării, dacă acesta va fi propus de un partid. Asta în condiţiile în care Dodon se implică în activitatea Partidului Socialiştilor, chiar dacă nu mai este şeful formaţiunii.

Reacţia preşedintelui ţării vine după ce, ieri, speakerul Andrian Candu a anunțat că a fost identificat un candidat potrivit pentru funcţia de ministru al Apărării, iar numele lui va fi făcut public în timpul apropiat.

"Nu am discutat cu Guvernul la acest capitol în ultimul timp. Este o greșeală când se încearcă să se politizeze în interese de partid o instituție sau alta. De aceea în caz dacă se va merge pe formula să se înainteze din nou membri de partid, care sunt devotați liderului partidului sau cauzelor partidului eu o să fac uz de dreptul meu constituţional pentru a nu numi în funcție această persoană", a spus preşedintele ţării, Igor Dodon.

Deşi pledează împotriva politizării ministerelor şi instituţiilor de stat, preşedintele Igor Dodon a fost observat nu o singură dată implicându-se în activitatea Partidului Socialiştilor.

Chiar luna trecută, şeful statului a participat la şedinţa Consiliului Republican a PSRM. Ţara noastră a rămas fără ministru al Apărării încă în luna decembrie a anului trecut.

Anatol Șalaru a fost demis din funcție de Igor Dodon, pentru faptul că ar fi cochetat cu NATO, deși Moldova este un stat neutru.

De asememea, potrivit lui Dodon, Şalaru a permis staționarea tehnicii militare americane în Piața Marii Adunări Naționale de Ziua Victoriei asupra Fascismului și a pledat deschis pentru unirea Moldovei cu România. 

Lasă un comentariu