Replica Silviei Radu: Florile din centrul Capitalei vor fi plantate în parcurile din oraș

Embed:

Florile aduse, ieri, în centrul Capitalei au fost achiziționate legal, iar de săptămâna viitoare acestea vor fi plantate în parcurile din oraş. Declaraţia a fost făcută de primarul interimar Silvia Radu, după ce în presă şi pe internet au apărut critici la adresa edilului, precum că ar fi cheltuit prea mulţi bani pentru covorul de flori. Radu a scris pe o reţea de socializare că, în fiecare an, municipalitatea a achiziționat plante decorative, însă, timp de zece ani, locuitorii Capitalei nu au fost anunţaţi despre numărul şi costul acestora.

Edilul susţine că a decis să pună, iniţial, florile în forma unui covor, astfel încât oamenii să vadă achiziţia, iar oraşul să fie mai frumos de sărbători.

Acţiunea edilului a fost criticată şi de liberalul Valeriu Munteanu, care aspiră la funcţia de primar al Capitalei. El a scris că va sesiza Procuratura Anticorupţie.

În replică, Silvia Radu l-a îndemnat să le povestească procurorilor şi despre cât au furat liberalii în ultimii ani la Primăria Chişinău, inclusiv despre milioanele cheltuite pe flori, pe care locuitorii oraşului nu le-au văzut niciodată.

De asemenea, Munteanu a fost îndemnat să le spună procurorilor unde sunt 100 de mii de copaci, care apar în acte, precum că ar fi fost plantaţi, dar în realitate nu există. Silvia Radu a mai scris că liberalul ar fi bine să vorbească şi despre firmele la care au ajuns banii furaţi din bugetul municipal.

În acelaşi timp, consilierul Mihail Bagas a postat pe pagina sa de facebook informaţii despre banii cheltuiţi anii trecuți. Astfel, în 2015, autorităţile municipale au alocat peste un milion 900 de mii de lei pentru flori. Un an mai târziu, această sumă a fost majorată până la peste două milioane de lei. Iar în acest an, s-a cheltuit un milion 800 de mii de lei, cu 200 de mii mai puțin decât acum doi.

Covorul din scuarul Catedralei, format din 200 de mii de toporaşi, mai poate fi admirat până marţi. Ulterior, florile vor fi plantate în parcurile din oraş.

Lasă un comentariu