Replici dure în Parlamentul de la Chișinău. O felicitare a lui Voronin a stârnit discuţii aprinse între deputați

Aniversarea a 100 de ani de la Revoluția Socialistă din octombrie a stârnit discuţii aprinse în Parlamentul de la Chişinău. După ce deputatul comunist Vladimir Voronin a felicitat moldovenii cu acest prilej, unii aleşi i-au amintit ironic despre proiectul privind importul a opt clopote pentru biserica Acoperământul Maicii Domnului din orașul Vulcănești, fără ca să fie achitate taxele vamale.

"7 noiembrie 1917, 100 de ani de la Revoluția socialistă din octombrie. Aducem felicitări întregului popor moldav, care s-a folosit în deplină măsură de acele rezultate ale revoluției", a zis deputatul PCRM, Vladimir Voronin.

Felicitarea liderului comuniştilor i-a indignat pe unii deputaţi.

"Dacă vă place Lenin, mergeți la expoziție acolo unde-i monumentul sau la Moscova și pupații moaștele acolo, dar nu în Parlament aici", a spus deputatul PL, Ion Apostol.

"În loc să ne felicităm, poate mai degrabă ar fi bine să anunțăm un minut de reculegere decât să ne felicităm unii pe alții cu această așa-zisă sărbătoare. Mii de clopote au fost date jos în urma revoluției și poate importul de clopote ar trebui făcut nu din contul statului, dar din contul revoluționarilor", a spus preşedintele grupului PPEM, Valeriu Ghilețchi.

"Sugestia dvs., a d-lui Ghilețchi, este pentru biserică să transmită factura Partidului Comuniștilor", a afirmat preşedintele Parlamentului, Andrian Candu.

În replică, Vladimir Voronin i-a acuzat pe democrați că şi-au început campania electorală pentru alegerile parlamentare din 2018.

"Pentru cine bat clopotele", este un roman care se numeşte aşa. "Diacov și cu Lupu au început campania electorală pentru cele două mandate din Găgăuzia", a zis deputatul PCRM, Vladimir Voronin.

"El mulți ani de zile a fost gagauz numărul unu. Noi cu domnul Lupu suntem numărul doi și numărul trei. Matale acolo ești primul concurent", a spus deputatul PDM, Dumitru Diacov.

Proiectul privind importul a opt clopote fără achitarea taxelor va fi dezbătut în Parlament săptămâna viitoare.

Lasă un comentariu