Reprezentanţii Ministerului Sănătății au venit cu o reacţie în cazul medicilor care au fost reţinuţi de CNA. Ce au declarat aceștia

Embed:

Reprezentanţii Ministerului Sănătății au venit cu o reacţie în cazul medicilor implicaţi în schema medicamentelor prescrise ilegal, care au fost reţinuţi de CNA. 

Potrivit purtătorului de cuvânt al Ministerului Sănătăţii, Cristina Stratulat, conducerea instituţiei regretă situaţia creată şi va întreprinde mai multe acțiuni pentru a asigura respectarea legislaţiei.

Între timp, autorităţile îndeamnă oamenii să denunțe cazurile când le sunt prescrise medicamente pe altfel de formulare decât cele aprobate de minister.

Acum trei zile, 20 de persoane, printre care funcționari din domeniul sănătății, medici şi reprezentanţi ai unor companii farmaceutice din ţara noastră au fost reţinute de ofiţerii anticorupţie.

Distribuitorii de medicamente îi convingeau pe medici să le promoveze anumite produse şi să le prescrie pacienţilor o serie de medicamente pe care le aveau în stocurile din farmacii.

Acestea sunt acuzate de corupere pasivă şi activă şi abuz în serviciu. În prezent, opt învinuiţi se află în izolator, 11 sunt cercetaţi în arest la domiciliu, iar o persoană nu a fost deocamdată arestată, întrucât se află în spital.

Lasă un comentariu