Reprezentanții unei asociații obștești din Bălţi au hotărât să ajute bătrânul orb, rămas prizonier în propria casă

Embed:

Povestea bătrânului orb din Bălţi, care trăieşte din mila vecinilor, i-a sensibilizat pe reprezentanţii unei asociații obștești din Bălți, care au decis să-i dea o mână de ajutor. Ieri, ei au făcut curățenie în locuința bărbatului, i-au adus de mâncare și i-au pus la dispoziție haine curate.

Serghei Tiron, în vârstă de 87 de ani, locuiește singur deja de patru ani. Bărbatul spune că, după ce i-a murit soţia, copiii vitregi nu l-au vizitat niciodată, aşa că supravieţuieşte din mila vecinilor.

Povestea bătrânului i-a emoţionat pe reprezentanții organizației CASMED care, după ce au văzut reportajul difuzat de postul nostru de televiziune, au mers în vizită la Serghei Tiron. Ei i-au adus bărbatului produse alimentare şi i-au făcut curățenie în locuință.

"Slavă Domnului, acum e mai bine. Și m-au berberit și m-au tuns și ceai mi-au dat. De cât timp nu ați făcut curățenie în casă? - Nu mai țin minte, de mult timp", a spus locuitorul oraşului Bălţi, Serghei Tiron.

"De obicei prestăm mai mult servicii medicale, azi am venit cu toată echipa să facem curățenie. De asemenea i-am contactat pe cei de la centrul social Rebeca, ei au venit l-au luat pe domn, i-au făcut duș, i-au schimbat hainele și vedeți că deja arată altfel", a spus reprezentantul Asociației Obștești CASMED, Natalia Postolachi.

"E foarte trist că persoanele în etate de la noi ajung să trăiască în așa o mizerie. Asta ne vorbește nu doar de impotența autoritaților, dar și despre noi ca comunitate", a spus reprezentantul Asociației Obșteaști CASMED, Ana Pricop.

Echipa noastră de filmare a reuşit să-l găsească pe fiul vitreg al lui Serghei Tiron, care spune că nu se simte responsabil de soarta bătrânului.

"Nu mă consider obligat să-l ajut. Toată viața a trăit pentru el, nu-și cunoaște nepoții, nici strănepoții. A vândut două locuințe, dar nu le-a cumpărat măcar niște dulciuri", a spus un ocuitor al municipiului Bălți, Victor Lantinov.

Bărbatul spune că va semna toate actele necesare pentru ca bătrânul să ajungă într-un azil, dacă el își dorește acest lucru.

Reprezentanţii Primariei cred, însă, că Serghei Tiron ar putea ajunge pe drumuri, în cazul în care își va părăsi locuința. Asta deoarece fiul lui vitreg ar putea să o vândă între timp.

Autorităţile din Bălţi susţin că vor duce bătrânul la un Centru de Plasament din oraș în luna octombrie, unde el se va putea afla până în primăvara anului viitor.

Lasă un comentariu