Republica Moldova este atractivă pentru investitorii străini

Embed:

Republica Moldova este atractivă pentru investitorii străini. Mai mulţi oameni de afaceri din Ucraina au vizitat ieri Zona Economică Liberă Expo Business Chişinău şi s-au arătat dispuşi să deschidă afaceri în ţara noastră. Şi asta pentru că, spun ei, autorităţile de la Chişinău le oferă numeroase facilităţi fiscale. 

În cadrul ZEL-ului Expo Business Chişinău oamenii de afaceri din Ucraina au aflat secretele legate de producere a vinului moldovenesc de la o companie privată de vinificaţie. Ei au avut ocazia să degusteze licoarea lui Bahus.

"Am sădit via noastră, singuri o strângem, o prelucrăm, o îmbuteliem şi totodată o realizăm", a spus vicepreşedintele companiei de vinificaţie Nely Sonic.

Antreprenorii ucraineni au rămas încântaţi de ce au văzut.

"Voi spune tuturor că este o întreprindere serioasă. În urma vizitei mele, cu siguranţă cineva va fi interesat să investească sau să procure marfă din Republica Moldova", a afirmat omul de afaceri din Ucraina, Anatolii Kutinskii.

"Este o ţară în care sunt multe facilităţi fiscale şi care are o legislaţie valutară foarte bună. Le spun mereu partenerilor mei din Letonia, dar şi celor din Ucraina că trebuie să vină şi să lucreze aici", a zis antreprenorul din Ucraina, Mihail Sarochin.

Administratorul ZEL-ului le-a vorbit oamenilor de afaceri despre oportunităţile zonei economice libere din Chişinău.

"Ne aflăm numai la un km aeroportul internaţional Chişinău, ne aflăm la intersecţia coridorului european de transport auto, suntem la o sută de km de frontiera cu România şi 170 km până la Odesa", a menționat administratorul zonei economice libere, Veaceslav Nedelea.

Antreprenorii din Ucraina s-au întâlnit ieri şi cu ministrul Economiei, Octavian Calmîc.

Lasă un comentariu