Republica Moldova va primi 22,2 de milioane de dolari din partea Fondului Monetar Internaţional

Embed:

Moldova va primi încă o tranşă de 22,2 milioane de dolari din programul de finanţare al Fondului Monetar Internațional. Consiliul de directori al FMI a avizat pozitiv raportul angajamentelor asumate de Guvernul de la Chişinău şi a menţionat că decizia a fost luată după ce ţara noastră a realizat încă un set important de reforme.

Anunțul a fost făcut de premierul Pavel Filip pe pagina sa de Facebook.

Într-un comunicat de presă emis de FMI a fost citat directorul general adjunct al instituţiei, Mitsuhiro Furusawa, care a declarat că Moldova înregistrează progrese importante în ceea ce privește consolidarea stabilității macroeconomice și financiare.

Oficialul consideră că, în urma acestor realizări, mediul de afaceri din ţara noastră s-a îmbunătățit şi au fost atrase mai multe investiţii străine şi interne.

Furusawa a menţionat că eforturile de a înregistra noi progrese trebuie să continue pentru a creşte nivelul de trai în ţară.

Potrivit reprezentanţilor FMI, printre principalele priorităţi ale Chişinăului pentru următoarea perioadă trebuie să se regăsească recuperarea încrederii cetăţenilor în sistemul bancar şi combaterea corupţiei.

Pe 7 noiembrie anul trecut, conducerea Fondului Monetar Internațional a aprobat un program de finanţare cu Republica Moldova, pentru trei ani. Până acum, au fost debursate aproximativ 59 de milioane de dolari din totalul de 182 de milioane.

Lasă un comentariu