Reuniune importantă la Bruxelles. Premierul Pavel Filip participă la cel de-al cincilea Summit al Parteneriatului Estic

Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană este cea mai bună soluţie pentru modernizarea Republicii Moldova, iar Parlamentul European salută aspirațiile de aderare ale ţării noastre. Declaraţia a fost făcută de premierul Pavel Filip în cadrul unui interviu pentru agenția Moldpres.

Oficialul participă la cel de-al cincilea Summit al Parteneriatului Estic, care urmează să se desfăşoare la Bruxelles. Reuniunea va fi urmărită de Cristina Gavrilenco, trimisul special Prime în capitala Belgiei.

În cadrul interviului, premierul a menţionat că printre priorităţile comune ale Moldovei şi UE se numără conectarea ţării noastre la piaţa energetică europeană. Chişinăul poate miza pe sprijinul Bruxellesului şi în ce priveşte dezvoltarea infrastructurii şi susţinerea întreprinderilor mici şi mijlocii.

"În ultimii doi ani, am realizat progrese majore în ce priveşte apropierea de Europa. Astăzi, implementăm un Acord de Asociere cu UE, iar acest lucru a însemnat suflecatul mânecilor și abandonarea scuzelor. Avem o nouă Agendă de Asociere şi un nou Plan Naţional de Implementare a Acordului de Asociere pentru următorii trei ani", a declarat prim-ministrul, Pavel Filip.

Şeful executivului de la Chişinău va ţine, vineri, un discurs în cadrul sesiunii plenare a Summitului Parteneriatului Estic.

Pe agenda premierului figurează întrevederi cu mai mulţi oficiali străini. Demnitarul se va întâlni cu preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, cu înaltul Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe și Politică de Securitate, Federica Mogherini, şi cu comisarul european pentru Politică de Vecinătate și Negocieri de Extindere, Johannes Hahn.

De asemenea, Pavel Filip va discuta cu Secretarul General al NATO, Jens Stoltenberg. Cei doi oficiali vor susţine şi o conferinţă de presă comună.

Pavel Filip va discuta şi cu reprezentanţii diasporei moldoveneşti din Belgia.

Summitul Parteneriatului Estic se va încheia pe 25 noiembrie.

Lasă un comentariu