Rezina, "Hamlet Proces". 11 deţinuţi au jucat în premieră un spectacol

Embed:

Ropote de aplauze la premiera spectacolului Hamlet, jucat în premieră de 11 condamnaţi din penitenciarul de la Rezina. Deţinuţii au repetat mai multe luni şi pentru prima dată în viaţă au ieşit în scenă, alături de actori profesionişti. Premiera a avut loc, ieri seară, în curtea penitenciarului, iar piesa a emoţionat spectatorii până la lacrimi.

Îmbrăcaţi în costume confecţionate de condamnatele de la Rusca, deţinuţii din Rezina au evoluat pe scenă ca nişte adevăraţi actori. Rolul lui Hamlet i-a revenit lui Sergiu Movilean, care a ajuns la închisoare la doar 20 de ani. Spectacolul a impresionat nu doar prin jocul actorilor dar şi prin efecte scenice.

La eveniment a participat şi ministrul Justiţiei, Vladimir Cebotari. El a spus că terapia prin artă îi ajută pe deţinuţi să reflecteze asupra deciziilor şi să se reabiliteze.

"Pentru ei aceasta este o spernaţă că noi putem să îi vedem nu doar pe ei. Ei sunt un simbol astăzi în faţa noastră a tuturor celor peste opt mii de deţinuţi câţi noi avem", a spus ministrul Justiţiei, Vladimir Cebotari.

Spectatorii i-au aplaudat pe deţinuţi în picioare şi le-au dăruit flori.

Imaginile cu acest specatcol au fost preluate de cele mai mari agenţii de presă din lume. Acesta este primul proiect de terapie prin teatru implementat în penitenciarele din Moldova. Realizarea acestuia a fost susţinută financiar de Uniunea Europeană.

Sursa Foto: oficial.md

Lasă un comentariu