RISCĂ DOSAR PENAL pentru neglijență. Medicii de la IMC din Capitală care au lăsat o tânără să avorteze singură într-o toaletă ar putea fi trași la răspundere

Embed:

Medicii de la Institutul Mamei și Copilului din Capitală care au lăsat-o pe o tânăra de 19 ani să avorteze singură într-o toaletă ar putea fi cercetați penal. Poliția a deschis în acest caz un dosar pentru neglijență în serviciu.

Totul s-a întâmplat acum două săptămâni, însă tânăra a vorbit despre chinurile prin care a trecut abia acum câteva zile, pe o rețea de socializare. Administraţia instituţiei medicale s-a autosesizat, iar angajații implicați au fost suspendaţi din funcţie.

De asemenea, a fost iniţiată o anchetă internă, iar cazul va fi verificat de o comisie specială, creată de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale. Tânăra susține că ar fi fost obligată de medici să întrerupă sarcina, întrucât fătul avea malformaţii.

Ea acuză angajaţii maternităţii de neglijență și afirmă că aceştia nu i-ar fi acordat ajutorul necesar. Tânăra spune că va depune o plângere săptămână viitoare, când va reveni în țară.

Lasă un comentariu