Riscă până la trei ani de închisoare. Încă cinci persoane au fost reţinute după scandalul de la Piaţa Centrală

Embed:

Încă cinci persoane au fost reţinute în dosarul comercianţilor ambulanţi. Ei riscă până la trei ani de închisoare, după ce i-au atacat săptămâna trecută pe poliţiştii şi carabinierii, care au încercat să le demonteze tarabele din jurul Pieţei Centrale. Autorităţile anunţă că vor continua lupta cu vânzătorii stradali, până îi vor convinge să-şi vândă marfa în locuri autorizate.

"Pe parcursul acestor zile, am ridicat, cu ajutorul sectorului Centru, în jurul la 40 de rute de gunoi, dar să văzut acolo ce era, era imposibil. Unde încărcam gunoiul erau şi şobolani, şi murdărie, Doamne fereşte ce era acolo", a spus şeful Poliţiei Municipale, Silviu Muşuc.

Viceprimarul municipiului, Nistor Grozavu face apel către comercianţi să ocupe locurile disponibile din pieţe.

"În pieţele de sector, unde mai rămân locuri libere şi acolo. Să atragem aceşti comercianţi, dar ca ei să nu rămână în stradă", a afirmat viceprimarul Capitalei, Nistor Grozavu.

Imediat după scandal, vânzătorii ambulanţi au ocupat toate locurile libere din Piaţa. În scurt timp, ei s-au răzgândit şi au revenit în stradă.

Mai mult, ei sunt nevoiţi să plătească şi taxe de protecţie pentru a vinde în jurul pieţei.

În data de 15 iunie, trei angajaţi ai trupelor de carabinieri şi unul de la Inspectoratul Naţional de Patrulare au avut nevoie de îngrijiri medicale, după ce au fost atacaţi de vânzătorii ambulanţi.

Totul s-a întâmplat după ce oamenii legii au încercat să demonteze tarabele din zona străzilor Armenească şi Bulgară, iar comercianții au opus rezistență și au aruncat în ei cu mese şi lăzi.

Potrivit unui martor, bărbatul care a fost arestat sâmbătă pentru 30 de zile îi proteja pe vânzătorii ilegali, în schimbul unei taxe care varia între 20 şi 100 de lei. În total în acest dosar au fost reţinute cinci persoane.

Lasă un comentariu