Riscă să fie expulzaţi. 200 de studenţi din Israel, învinuiţi de organizarea migraţiei ilegale pe teritoriul Moldovei

Embed:

Aproape 200 de tineri din Israel, studenţi la o universitate din Chişinău, riscă să fie expulzaţi din Moldova.

Potrivit Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, tinerii şi-ar fi perfectat permisele de şedere pe teritoriul ţării noastre în baza unor acte false.

Actele studenţilor ar fi fost falsificate de alţi trei cetăţeni străini reţinuţi la începutul lunii de procurori. În cazul în care expertiza va demonstra că documentele, care au stat la baza perfectării permiselor de şedere în ţara noastră, au fost falsificate, atunci cei aproape 200 de beneficiari nu vor putea intra în Moldova în următorii cinci ani.

"Persoanele ce au beneficiat de serviciile acuzaţilor sunt studenţi la medicină, respectiv "Nicolae Testimiţeanu". Vom sesiza autorităţile competente, respectiv, ultimele, mă refer, la permise pot fi anulate şi respectiv odată cu anularea permiselor de şedere urmează să părăsească teritoriul Republicii Moldova", a spus procurorul PCCOCS, Vasile Golban.

Potrivit procurorilor, schema de falsificare a fost pusă în aplicare în perioada anilor 2014- 2016 de trei cetățeni ai Israelului, la fel, studenţi la medicină. Străinii au fost reţinuţi în data de şapte iunie şi arestaţi, ulterior, pentru migraţie ilegală. Avocații au atacat la Curtea de Apel măsura de arest preventivă dictată pe numele acestora. Magistrații, însă au menținut decizia primei instanţe.

Procurorii susţin că învinuiţii ar fi falsificat un set de acte, printre care apostile, traduceri. Dar şi caziere juridice, și diplome de studii, necesare pentru admiterea la facultate despre care se credea că erau perfectate de autoritățile din Israel. Pentru astfel de servicii, beneficiarii plăteau până la 5 500 de euro. Membrii grupului riscă până la şapte ani de închisoare.

Lasă un comentariu