România, la Eurovision. Ilinca şi Alex Florea au ajuns în finala competiţiei

Embed:

Trupa SunStroke Project, care ne reprezintă țara la Eurovision cu piesa ”Hey Mamma”, va ieși a șaptea pe scenă în finala de mâine de la Kiev. Și România s-a calificat aseară în finala concursului Eurovision 2017. Ilinca și Alex Florea au ieșit pe scena de la Kiev cu piesa ”Yodel It!” și au reușit să convingă telespectatorii, dar și juriul, să-i voteze. Alături de ei, în finală au mai acces reprezentanții a nouă țări.

Celelalte ţări care s-au calificat aseară în finală au fost Bulgaria, Belarus, Croaţia, Ungaria, Danemarca, Israel, Norvegia, Olanda şi Austria. Ţările finaliste au fost anunţate în ordine aleatorie. După încheierea votului, reprezentanta Macedoniei, Jana Burceska, a fost cerută în căsătorie de prietenul ei, de la care așteaptă un copil.  

Artistul din Bulgaria, Kristian Kostov, a avut parte de o supriză neplăcută. Pe internet a apărut un filmuleț în care tânărul de 17 ani cântă la un concert organizat în estul separatist. Autoritățile de la Kiev i-au permis totuşi să participe la concurs, pentru că venirea lui în Crimeea a avut loc înainte ca legea care le interzicea străinilor să intre pe teritoriul anexat de Rusia fără permisiunea autorităţilor de la Kiev să intre în vigoare.

În urma primei semifinale, care a avut loc marți la Kiev, s-au calificat în ultima etapă a competiției alte 10 țări, printre care și Moldova. Cele cinci țări fondatoare: Franța, Germania, Marea Britanie, Spania și Italia, precum și gazda Ucraina, au acces direct în finală. Finala concursului muzical va avea loc sâmbătă, 13 mai.

Lasă un comentariu