Rudele unei bătrâne din satul Dereneu, care a murit acum câteva zile, nu au fost lăsate să intre cu sicriul în biserică pentru oficierea slujbei de înmormântare

Embed:

Caz strigător la cer în satul Dereneu, raionul Călăraşi. Rudele unei bătrâne de 90 de ani, care a decedat acum câteva zile, nu au fost lăsate să intre cu sicriul în biserică pentru oficierea slujbei de înmormântare. Nu a putut fi petrecută creştineşte pe ultimul drum pentru că rudelor acesteia nu li s-a permis să intre în biserică. Se întâmplă în biserica din satul Dereneu, raionul Călăraşi unde de mai bine de o lună, cei doi preoţi nu pot împărţi lăcaşul sfânt.

Părintele Florin Marin care slujeşte pentru Mitropolia Basarabiei şi care trebuia să ţină slujba de înmormântare, a fost nevoit să o oficieze în curtea bisericii.

Strigăte, lacrimi şi furie s-au auzit astăzi în curtea Bisericii Adormirea Maicii Domnului din satul Dereneu. Din imaginile video postate pe pagina de facebook a bisericii din Dereneu, se vede cum enoriaşii stau afară cu sicriul şi nu sunt lăsaţi să intre. 

Nici după ce rudele decedatei au bătut minute în şir la uşa bisericii, ca să poată intra în lăcaş pentu a asista la slujba de înmormântare, uşa a rămas încuiată. 

Preotul Florin Marin care trebuia să oficieze slujba spune că nu au fost lăsaţi să intre în lăcaş pentru că slujeşte Mitropoliei Basarabiei. 

Am cerut clarificarea situaţiei de la Mitropolia Moldovei, însă secretarul de stat, Vadim Cheibaş ne-a spus că Episcopia de Ungheni şi Nisporeni se ocupă de acest caz. Contactat telefonic, secretarul eparhial Vadim Corostinschii nu a fost de găsit pentru a comenta cele întâmplate.

Nici preotul Alexandru Popa a Mitropoliei Moldovei care slujeşte la Biserica din localitate nu a fost de găsit. Scandalul de la biserica din Dereneu a izbucnit la începutul lunii martie, când parohul lăcaşului a hotărât să treacă la Mitropolia Basarabiei.

De atunci, sătenii s-au împărţit în două tabere, iar astăzi biserica este închisă.

Lasă un comentariu