Rusia "a bătut" România. Şarapova a învins-o pe Halep în primul tur de la US Open

Tensiuni între Rusia şi România pe câmpul de tenis al Centrului Billie Jean King din New York. Românca Simona Halep a fost eliminată din primul tur de la US Open, ultimul turneu de Mare Şlem al anului, de rusoaica Maria Şarapova, revenită după un scandal de dopaj, la invitaţia organizatorilor. Halep a pierdut în trei seturi. 

Simona Halep nu a mai fost eliminată în primul tur de la US Open niciodată de la prima sa participare, în 2010. Anul trecut, românca a ajuns chiar în sferturi la New York, iar acum doi ani a jucat în semifinale.

Între timp, tenismanul din Moldova, Radu Albot, s-a calificat în turul doi de la US Open. Compatriotul nostru l-a învins pe americanul Ernesto Escobedo, numărul 77 mondial, la sfârşitul unei patride ce a durat puțin peste trei ore. Albot s-a impus în patru seturi cu scorul de 7-5, 4-6, 6-2 şi 6-4.

Datorită calificării în runda a doua a competiţiei de la New York, Radu Albot a câştigat 45 de puncte ATP şi și-a asigurat un cec în valoare de 86 de mii de dolari. El îl va întâlni în etapa următoare un tenisman din Taiwan. Radu Albot este pentru al patrulea an consecutiv pe tabloul principal de la US Open, dar s-a calificat în turul doi în premieră. 

Lasă un comentariu