Rusia a câştigat aurul la hochei la Jocurile Olimpice de iarnă

După 26 de ani, Rusia a câştigat aurul la hochei la Jocurile Olimpice de iarnă. Elevii lui Oleg Znarok au învins în finală cu 4-3 selecţionata Germaniei. Victoria hocheiştilor a provocat o adevărată euforie printre suporterii selecţionatei, iar sportivii s-au scăldat cu şampanie în vestiar. 

Finala la hochei de la Pyeongchang a fost absolut dramatică.

Cu un minut înainte de a se încheia, Germania conducea cu 3-2, dar ruşii au reuşit să egaleze când mai rămâneau doar 56 de secunde prin Nikita Gusev şi au trimis meciul în prelungiri, unde Kirill Kaprizov a marcat golul decisiv în minutul 70 şi a stabilit scorul final de 4-3. Suporterii ruşi s-au dat în spectacol imediat după încheierea partidei.

Deoarece Rusia este suspendată de Comitetul Internaţional Olimpic, la competiţia din Coreea de Sud li s-a permis participarea mai multor sportivi ruşi, însă sub drapelul olimpic şi sub titulatura Sportivii Olimpici ai Rusiei. Acestora li s-a interzis să afişeze însemne naţionale şi să intoneze imnul ţării lor. Lucru care a fost valabil și la competiția de hochei pe gheață.

Ruşii aveau în palmares 8 titluri olimpice, ultimul fiind cucerit în 1992.

Jocurile Olimpice de la Pyeongchang s-au încheiat astăzi. Republica Moldova a fost reprezentată de doi sportivi. Norvegia a terminat în fruntea clasamentului pe medalii cu un total de 39 - 14 de aur, 14 de argint şi 11 de bronz. Scandinavii au fost urmaţi în top de Germania şi Canada, având la activ 31 şi respectiv 29 de medalii.

Lasă un comentariu