Rusia neagă că cei cinci diplomaţi, declaraţi persona non grata în Moldova, recrutau mercenari

Embed:

Informația precum că cei cinci diplomați ruşi declaraţi persona non-grata în Moldova sunt spioni care recrutau tineri pentru luptele din estul Ucrainei sunt vorbe goale, declară viceministrul de Externe al Rusiei, Grigorii Carasin.  

Oficialul rus a mai adăugat că nu există dovezi care ar demonstra veridicitatea informațiilor publicate ieri de Reuters, potrivit cărora scopul celor cinci ruşi era să găsească tineri din Găgăuzia pe care ulterior îi pregăteau la o bază militară din regiunea Rostov din Rusia. Anterior ambasadorul rus la Chişinău, a calificat decizia autorităţilor din Moldova drept una nemotivată.

 

"Îmi pare rău, deoarece aceşti oameni munceau, colaborau şi depuneau efort pentru dezvoltarea relaţiilor noastre", a spus ambasadorul Rusiei în Moldova, Farit Muhametşin.

Anterior, serviciile secrete ale Ucrainei i-au informat pe omologii lor moldoveni că tineri găgăuzi se pregătesc în Rusia pentru războiul din Donbass.

Cei cinci diplomați ruşi au fost declaraţi persona non grata pe teritoriul Republicii Moldova, în data de 29 mai. O zi mai târziu, Ministerul de Externe de la Moscova a reacţionat în oglindă şi a expulzat cinci diplomați moldoveni. 

Lasă un comentariu