Rusia nu va primi noi sancţiuni. Nu există dovezi care să arate că Moscova s-a implicat în atacul chimic din Siria

Embed:

Rusia trebuie să înceteze ipocrizia şi să renunţe la ideea de a susţine regimul lui Bashar al-Assad. Declaraţia a fost făcută de către şeful diplomaţiei franceze, Jean-Marc Ayrault, la summitul miniştrilor de Externe ai ţărilor din grupul G7. Deşi au criticat dur Moscova, oficialii prezenţi la reuniune nu au impus noi sancţiuni Rusiei.

Potrivit lor, nu există suficiente dovezi care ar demonstra că Moscova este implicată în atacul chimic de săptămâna trecută din Siria. La rândul său, preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat că aceste acuzaţii au devenit plictisitoare. 

Miniştrii de Externe din grupul G7 susţin că Siria nu are viitor cu actualul lider la putere.

"Credem că ruşii sunt cei care au puterea necesară pentru a pune presiune pe Bashar al-Assad, pentru a-l face să respecte angajamentul în ceea ce priveşte încetarea focului", a spus ministrul de Externe al Italiei, Angelino Alfano.

Iar secretarul de Stat american, Rex Tillerson a precizat că atacul ordonat de liderul de la Casa Albă, Donald Trump, asupra bazei militare din Siria a fost îndreptat doar spre Bashar al-Assad. Tillerson a mai precizat că Statele Unite vor continua să lupte pentru a pune capăt violenţelor din Siria.

"Cert este că Rusia nu a reuşit să respecte acordurile încheiate în conformitate cu mai multe rezoluții ale Consiliului de Securitate al ONU. Acestea prevedeau ca Moscova să-şi ia angajamentul de a distruge toate armele chimice din Siria", a zis secretarul de stat al SUA, Rex Tillerson.

Liderul de la Kremlin a aruncat piatra în grădina Statelor Unite, acuzându-le că pregătesc atacuri chimice în Siria, inclusiv în Damasc. Potrivit lui Putin, Washingtonul are scopul de a da vina pe armata siriană. De asemenea, preşedintele rus a declarat că se va adresa Curţii Internaţionale de Justiţie de la Haga, pentru ca instituţia să efectueze o anchetă amplă în acest caz.

"Este plictisitor, fetelor. Noi deja am urmărit astfel de întruniri. Suntem gata să răbdăm toate aceste învinuiri, dar sperăm că, până la urmă, aceste interacţiuni vor avea o tendinţă pozitivă", a afirmat preşedintele Federaţiei Ruse, Vladimir Putin.

Săptămâna trecută, o localitate din nord-vestul Siriei a fost ţinta unui atac chimic, în urma căruia au murit 89 de oameni. Liderii mai multor state europene şi ai Statelor Unite l-au acuzat deschis pe liderul de la Damasc, care este susţinut de Rusia.

Lasă un comentariu