S-au ieftinit apartamentele din Chișinău. Care este preţul pentru un metru pătrat

Embed:

Apartamentele din Capitală sunt mai ieftine în comparaţie cu aceeaşi perioadă a anului trecut. Potrivit datelor oferite de agenţiile imobiliare, un metru pătrat costă în prezent, în medie, cu 14 euro mai puţin faţă de luna februarie a lui 2017.

Cele mai scumpe apartamente sunt în sectorul centru al Capitalei. Acestea s-au ieftinit nesemnificativ. De exemplu, preţul unui metru pătrat al unui apartament cu o cameră a scăzut de la 642 de euro la 636. Iar un apartament cu două camere se vinde în medie cu 596 de euro pentru un metru pătrat, în scădere cu doar 6 euro.

La Ciocana, un apartament cu o cameră, putea fi cumpărat în luna februarie cu 576 de euro pentru un metru pătrat, cu şapte euro mai puţin decât în aceeaşi perioadă a anului trecut . Tot cu atâta s-a ieftinit metrul pătrat şi pentru o locuinţă cu două camere.

Cu doar cinci euro s-a ieftinit metrul pătrat în sectorul Râşcani al Capitalei. Un apartament cu o cameră se vinde aici cu 589 de euro pentru un metru pătrat, iar cu două camere cu 547 de euro.

Apartamentele din sectorul Botanica practic nu s-au ieftinit în această perioadă. Preţul unui metru pătrat aici a scăzut cu doar un euro atât în cazul apartamentelor cu o cameră, cât şi a celor cu două. Potrivit experţilor imobiliari, vânzătorii nu sunt gata să să scadă preţurile semnificativ în această zonă, iar cumpărătorii aşteaptă oferte mai avantajoase.

Cele mai ieftine apartamente din Capitală sunt în sectorul Buiucani. Un metru pătrat costă în medie 555 de euro în cazul apartamentelor cu o cameră şi 534 de euro pentru cele cu două camere. 

Experţii prognozează pentru acest an stabilizarea pieţei imobiliare datorită creşterii transferurilor băneşti în valută de peste hotare.

"În unele sectoare ale Capitalei preţul a scăzut semnificativ, iar în altele, reducerile nu s-au resimţit. Psihologic, vânzătorii nu sunt gata să scadă preţurile semnificativ, iar cumpărătorii aşteaptă oferte mai avantajoase. Se dezvoltă activ sectorul apartamentelor noi, piaţa este asigurată într-un volum destul de mare", a spus expertul imobiliar Serghei Ciutac.

Potrivit experţilor cele mai solicitate vor fi apartamentele în blocuri noi.

Lasă un comentariu