S-au luat la harţă în Parlament. Ghimpu şi Voronin au avut un schimb de replici dure

Embed:

Veteranii politicii moldoveneşti s-au luat din nou la harţă în Parlament. Liderul liberalilor şi cel al comuniştilor s-au certat după ce primul le-a propus aleşilor să declare 2018 Anul Unirii deoarece se împlinesc 100 de ani de la unirea principatelor române. Voronin nu a pierdut ocazia de a ironiza pe seama lui Mihai Ghimpu. 

"Ghimpu, tu pentru cine lucrezi, de fapt? De patru ani nu te mai finanţează România şi tu stai cu drapelul României pe masă. Nu ţi-e ruşine? Tu te stimezi pe tine sau nu, Mișa", a spus deputatul PCRM, Vladimir Voronin.

"Eu n-am dreptul să spun Volodea că sunteţi mai în vârstă, aţi fost preşedinte. Aceste trei culori au fost şi sunt și drapelul Republicii Moldova. Eu cu mândrie port acest drapel şi o să-l port toată viaţa în suflet şi indiferent unde, pe masă, în copac, chiar şi în faţa dvs. Înainte spuneaţi că e drapel fascist, dar pe urmă aţi sărutat acest tricolor ca şi Dodon. Finanţare, mulţumesc, nu am nevoie de bani! Eu ştiu a face politică fără bani", a afirmat liderul PL, Mihai Ghimpu.

Liderul liberalilor le-a propus parlamentarilor ca anul viitor să fie declarat An al Unirii.

"La anul se împlinesc 100 de ani de la Marea Unire. La 27 martie 1918, Sfatul Ţării, adică românii moldoveni au dat start unificării românilor. Noi credem că ar fi corect şi noi cei care locuim în Republica Moldova, fosta Basarabie să anunţăm anul 2018, Anul Unirii", a spus liderul PL, Mihai Ghimpu.

"Încă Anul Nou nu a venit. Ghimpu, spune cât ţi-au plătit românii pentru chestia asta? Eu la şedinţa trecută v-am propus bilete, posmagi. Treceţi încolo, cine vă ţine pe voi aici dacă vreţi să vă uniţi? Care e problema?Voi dacă aveţi temperatură şi aveţi probleme cu sănătatea, nu staţi în Parlament, duceţi-vă şi vă trataţi, 27 de ani bateţi capul la oameni", a zis deputatul PCRM, Vladimir Voronin.

Mihai Ghimpu a propus crearea unei comisii parlamentare care ar elabora un plan de acțiuni pentru centenarul unirii. Cu o singură condiţie, însă. Din comisie să nu facă parte niciun deputat comunist sau socialist. În replică, deputații PSRM au declarat că Mihai Ghimpu își face prin asemena acţiuni campanie electorală.

"De ce vă aduceţi aminte de unire doar atunci când treceţi în opoziţie? Şi vă aduceţi aminte doar atunci când ratingul este de jumătate de procent. Şi vă aduceţi aminte doar atunci când sunt pornite dosare penale pe marginea corupţiei. Dvs. aţi fost cel care aţi falimentat unirea", a spus deputatul PSRM, Vlad Batrîncea.

Inițiativa liberalilor nu a fost susținută de deputați.

Lasă un comentariu