Saakaşvili, în Ucraina: Fostul guvernator al regiunii Odesa a luat cu asalt Ucraina

Embed:

Mihail Saakașvili a luat cu asalt Ucraina. Fostul președinte georgian şi fostul guvernator al regiunii Odesa a reușit să treacă ieri granița țării vecine prin Polonia, după ce autoritățile de la Kiev i-au interzis accesul în ţară. Politicianul era însoțit de sute de susținători.

Preşedintele ucrainean, Petro Poroşenko, a criticat dur acţiunile lui Saakașvili şi a declarat că acesta va fi pedepsit pentru că a trecut ilegal frontiera Ucrainei.

"Eu, ca președinte, voi executa, cu siguranță, orice decizie a instanței. Dacă cuiva nu-i place verdictul curților ucrainene, există Curtea Europeană a Drepturilor Omului", a declarat preşedintele Ucrainei, Petro Poroșenko.

Fostul președinte georgian s-a întors în Ucraina cu scopul redobândirii cetățeniei acestei țări. Acesta a fost întâmpinat la frontieră de mai mulți oficiali, printre care și fostul premier Iulia Timoșenko, care încearcă să revină în prim planul politicii de la Kiev.

Mihail Saakașvili a fost președinte al Georgiei timp de 10 ani, începând cu 2003. Acesta a fost acuzat de abuz de putere și lipsit de cetățenia georgiană, după care a fugit din țara sa. A primit ulterior cetățenia ucraineană și a devenit în 2015 guvernator al regiunii Odesa.

După demisia sa cu scandal, președintele Petro Poroșenko, i-a retras lui Saakașvili cetățenia, făcându-l apatrid.

Lasă un comentariu