Sabotează dezbaterile. PAS nu participă la dezbateri publice despre sistemul de vot

Embed:

Partidul Acţiune şi Solidaritate refuză categoric să paricipe la dezbaterile publice cu privire modificarea sistemului electoral. Anunţul a fost făcut astăzi chiar de către preşedintele PAS, Maia Sandu.

Decizia partidului de opoziţie intră în contradicţie cu poziţia experţilor Comisiei de la Veneţia, care au recomandat ca autorităţile din țara noastră să desfășoare dezbateri la care să participe și reprezentanții formaţiunilor politice extraparlamentare.

"Ei spun că noi ne temem de o schimbare. Nu, noi ne temem că nu va fi nici-o schimbare. În ultima vreme au fost aduse multe acuzaţii tuturor celor care se împotrivesc schimbării sistemului electoral, ni se spun că suntem împotriva oamenilor, că nu ne dorim schimbarea clasei politice", a spus preşedintele PAS, Maia Sandu.

Liderul PAS, Maia Sandu, susţine că aceste dezbaterile publice reprezintă o farsă. PAS nu este singurul partid de opoziţie care sabotează dezbaterile recomandate de Comisia de la Veneţia.

Anterior şi președintele partidului "Platforma Demnitate și Adevăr", Andrei Năstase, a anunţat că refuză invitaţia la dezbaterile pe marginea proiectului de lege privind votul mixt. Liderul ”DA” şi-a motivat refuzul  prin faptul că are o agendă încărcată. 

Lasă un comentariu