Salarii mai mari. Guvernul a decis majorarea cu 10 la sută a remunerărilor din sectorul bugetar

Embed:

Bugetarii vor ridica salarii mai mari. Guvernul a decis, ieri, ca lefurile angajaţilor de la stat să fie majorate cu zece la sută. De remunerări mai consistente deja beneficiază profesorii din ţară, iar, din iarnă, vor primi mai mulţi bani şi angajaţii din alte sfere.

"De la 1 septembrie pentru cei care lucrează în sistemul educației și de la 1 ianuarie pentru toți ceilalți. Am ajuns la această Hotărâre de Guvern  prin consultări cu sindicatele, prin consultări cu cei de la Ministerul Finanțelor, luînd în considerație și capacitatea noastră financiară. Facem tot posibilul pentru a acumula mai mulți bani în bugetul statului și atunci acest lucru deja se observă", a afirmat prim-ministrul, Pavel Filip.

Potrivit proiectului, de salarii mai mari cu zece la sută vor beneficia aproape 120 de mii de bugetari.

Majorarea lefurilor va fi implementată în două etape.Angajații din domeniul educației vor primi mai mulţi bani deja din această lună, iar bugetarii din celelalte sectoare şi anume medicii, asistenții sociali, cercetătorii științifici, militarii, polițiștii şi angajații din cultură vor ridica salarii majorate din întâi ianuarie 2018.

Pentru a opera aceste modificări, din bugetul statului au fost alocate aproape 340 de milioane de lei.

Lasă un comentariu