Sancţiuni pentru Rusia. Noile sancţiuni impuse de SUA vor primi avizul lui Trump

Embed:

Noile sancţiuni impuse Rusiei de Statele Unite vor primi în cel mai scurt timp avizul preşedintelui Donald Trump. Anunțul a fost făcut de către vicepreședintele Mike Pence, în timpul unei vizite în Georgia. Acesta a îndemnat autorităţile de la Moscova să nu mai susţină rebelii din Donbass, să restituie Crimeea Ucrainei şi să nu mai ofere sprijin Iranului şi Coreei de Nord. Documentul semnat prevede şi retragerea trupelor ruse de pe teritoriul regiunii transnitrene, Ucrainei şi Georgiei.

"Țara noastră preferă o relație constructivă cu Rusia, bazată pe cooperare și interese comune. Dar președintele și Congresul trimit un mesaj comun Rusiei: O relație mai bună și ridicarea sancțiunilor vor necesita anularea acțiunilor Kremlinului care au dus la impunerea acestor sancțiuni", a spus vicepreşedintele SUA, Mike Pence.

Măsurile punitive au fost adoptate de Senat și Camera  Reprezentanților. Moscova a reacționat prompt la acțiunile SUA și a ordonat să fie redus cu 755 numărul diplomaților americani din Rusia. Președintele Vladimir Putin s-a arătat foarte dezamăgit de acțiunile Washingtonului. 

"Am așteptat destul de mult timp și am crezut că ceva se va schimba spre bine. Am sperat că situația se va schimba cumva, dar, aparent, dacă va fi o schimbare, ea nu va avea loc degrabă, a declarat preşedintele Federaţiei Ruse, Vladimir Putin.

De astăzi, angajaţii ambasadei SUA din capitala Rusiei nu vor mai avea acces în vila de la periferia Moscovei şi la un depozit pe care îl foloseau până acum.

Lasă un comentariu