Şapte profesori de la Şcoala de Muzică din orașul Cantemir au depus cereri de demisie. Ce i-a făcut să recurgă la acest gest radical

Embed:

Singura Şcoală de Muzică din oraşul Cantemir ar putea rămâne fără profesori. Mai mulţi pedagogi refuză să mai lucreze cu actuala directoare a instituţiei şi au depus cereri de demisie.

Dascălii susţin că femeia îi umileşte şi se răzbună pe ei, pentru că au cerut să le fie plătite orele suplimentare de muncă. 

"Cum se manifestă aceată răzbunare? Prin zânzanie, intrigă, complot, compromate şi chestii josnice. Noi suntem foarte indignaţi", a spus profesoara de muzică, Doina Argint.

"Mă umilea, de multe ori în faţa colectivului, aproape de fiecare dată spunea "Domnul Iurie, luaţi seama", deci discuţii de tot felul", a menționat profesorul de muzică, Iurie Crihan.

Din cauza conflictului, şapte profesori şi-au depus cererile de demisie, pentru că, spun ei, nu mai pot activa în această atmosferă tensionată. Printre ei este şi Ion Solomon, care a predat în această şcoală timp de mai bine de 30 de ani.

"Ne-am strâns toate rechizitele, notele intrumentele vreau să le dau în primire", a precizat profesorul de muzică, Ion Solomon.

"Ce se întâmplă acum este o tragedie, pentru că tot ce am construit de-a lungul anilor, s-a distrus în câteva zile", a afirmat profesoară de muzică, Elena Scutelnic.

Directoarea şcolii, Tatiana Coroi, afirmă că nu poate achita orele suplimentare, întrucât acest lucru ar fi ilegal. În faţa camerei de filmat, femeia şi-a cerut scuze de la angajaţii săi.

"Cu ceea ce am greşit eu, îmi cer iertare. Dumneavoastră ştiţi că eu sunt severă şi principială. Ceea ce am de spus spun în faţă. Poate şi aveţi dreptate", a subliniat directorul Şcolii de Muzică din Cantemir, Tatiana Coroi.

Chiar şi aşa, profesorii spun că nu-şi vor retrage cererile de demisie.

"Rămânem tot colectivul care a scris cerere numai dacă pleacă doamna director. Asta e condiţia noastră", a spus profesor, Şcoala de Muzică din Cantemir, Iurie Crihan.

Situaţia creată îi nemulţumeşte şi pe părinţii elevilor care studiază aici. Aceştia au scris o petiţie în adresa Consiliului Raional Cantemir şi cer ca problema să fie soluţionată.

Autorităţile locale spun că au iniţiat o anchetă internă pentru a rezolva situaţia.

"Să găsim cu adevărat cine este vinovat şi nicidecum nu vom încerca să ţinem partea cuiva, care nu este corect", a declarat vicepreşedintele raionului Cantemir, Ion Dimcea.

La Şcoala de Muzică Valeriu Hangan din Cantemir învaţă aproximativ 240 de copii.

Lasă un comentariu