Sărbătoare de zile mari. În mai multe localităţi din țară a fost ieri hramul

Embed:

Creştinii ortodocşi de stil vechi i-au cinstit ieri pe Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil, iar în zeci de localităţi din ţară a fost sărbătorit hramul. Cu acest prilej, oamenii din satul Grozeşti şi cei din oraşul Nisporeni au avut parte de concerte pe cinste. 

În satul Grozești, oamenii s-au adunat în centrul localităţii şi au dansat pe ritmuri de muzică populară. Localnicii spun că hramul este un bun prilej de întâlnire cu oameni dragi. 

"Pentru grozășteni această sărbătoare este una tradițională, pe lângă paște și crăciun. Este una care unește. Ne unic cu gândul, cu sufletul cu cugetul și până la urmă facem și niște bilanțuri că suntem aproape de sfârșitul anului", a spus primarul comunei Grozești, Silvia Crîșmaru.

Şi în oraşul Nisporeni hramul a fost sărbătorit cu mare fast. Primăria a organizat cu acest prilej un concert de zile mari.

"Noi, în calitate de administrație publică locală avem menirea de a face oamenilor o sărbătoare", a spus primarul oraşului Nisporeni, Grigore Robu.

Surpriza serii a fost interpreta de muzică populară din România Irina Loghin.

"Aici, în Basarabia, lumea este cu totul altfel și nu o spun numai eu. O spun foarte mulți colegi de-ai mei că aici știți să apreciați într-adevăr cultura, să apreciați muzica", a afirmat interpreta Irina Loghin.

Pe scenă au evoluat şi artiştii autohtoni Geta burlacu, Vitalie Dani şi Mihai Ciobanu.

Lasă un comentariu