Sărbătoare la Cahul. Cel mai longeviv club de baschet a împlinit 25 de ani

Cel mai longeviv club de baschet din ţara noastră, Gama Cahul a sărbătorit 25 de ani de la fondare. Clubul este unul dintre cele mai titrate din Republica Moldova, având în palmares 3 titluri de campioană naţională, 5 Cupe ale Moldovei şi este prima deţinătoare a Supercupei Moldovei.

"Au fost clipe şi de fericire şi de tristeţe, dar cel mai îmbucurător lucru pe care l-am realizat în aceşti 25 de ani este că am reuşit să menţinem în viaţă baschetul la Cahul. Astăzi, activează şcoala sportivă, iar aici practică baschetul copiii", a spus preşedintele Gama Cahul, Vasile Scutelnic.

"Este un simbol. De fiecare dată când menţionăm ce are reprezentativ Cahulul la capitolul tineret şi sport, sigur spunem că avem trei ramuri care sunt importante, iar Gama este pe primul loc, pentru că este deţinătoarea Cupei la nivel naţional de mai mulţi ani", a zis primarul de Cahul, Nicolae Dandiș.

Alexei Ghimpu este bashetbalistul emblematic al clubului. El are 43 de ani şi este singurul care evoluează încă de la fondare.

"Eu am început să joc de la 15 ani la acest club. Am început atunci încă în prima ligă. Şi iată timp de 25 de ani a devenit un stil de viaţă. Ne antrenăm 2 ori pe săptămână. Ne adunăm aici ca adevăraţi prieteni", a spus baschetbalistul Gama Cahul, Alexei Ghimpu.

Sărbătoarea a fost însă umbrită de înfrângerea echipei Gama în meciul cu BC Rîbniţa. Echipa din Cahul a pierdut după overtime cu scorul de 85-86. Gama a suferit astfel a doua înfrângere din această ediţie a campionatului.

"Am pierdut azi şi nu ne simţim prea bine, dar nu e nimic grav. E sărbătoare pentru noi şi e plăcut că acest club a împlinit 25 de ani. Mult sau puţin, dar nu fiecare se poate lăuda cu aşa ceva", a spus baschetbalistul Gama Cahul, Roman Russu.

Gama Cahul va juca următorul meci din campionat săptămâna viitoare cu Speranţa Chişinău. Partida se va disputa în Capitală.

Lasă un comentariu