Sărbătoarea monştrilor. Halloween-ul este marcat în mai multe ţări din lume

Embed:

Cea mai înfricoşătoare sărbătoare din an este marcată, astăzi, în întreaga lume. Şi localurile şi centrele comerciale din Chişinău se pregătesc ca la carte de Haloween. Colegul meu Sergiu Gurdiş se află acum într-un restaurant din Capitală, care s-a transformat, la propriu, într-un cuib al monştrilor. 

În unul dintre cele mai mari centre comerciale din Capitală, atmosfera de sărbătoare se simţea chiar de dimineaţă. În prima parte a zilei, copiii au fost cei care s-au bucurat de eveniment. 

Make-up artiştii spun că nu este deloc greu să transforme feţele gingaşe ale micuţilor în chipuri de monştri.

Monştrii puteau fi întâlniţi , astăzi, în mai multe localuri din Capitală.

În costume înfricoşătoare s-au deghizat milioane de oameni din întreaga lume. 

Păianjeni uriaşi, foşti preşedinţi americani sculptaţi în dovleci, personaje fantastice şi clovni au creat atmosfera de sărbătoare şi la Casa Albă.

Preşedintele american, Donald Trump, împreună cu soţia sa, Melania, au oferit dulciuri copiilor veniţi din peste 20 de şcoli. Cuplul prezidenţial a întâmpinat peste 6000 de oameni care au participat la petrecere. 

Străzile şi vitrinele magazinelor din SUA au fost decorate, iar locuitorii cartierelor din New York şi-au scos afară dovlecii. 

Halloween-ul este o sărbătoare de origine celtică, marcată în noaptea de 31 octombrie. Se crede că, în această noapte, toate legile timpului şi ale spaţiului sunt anulate, iar spiritele se întorc printre cei vii. 

Lasă un comentariu