Scandal cu îmbrânceli şi înjurături pe un şantier din Capitală. Locatarii din zonă au blocat accesul tractoarelor unei companii de construcţii

Embed:

Scandal cu îmbrânceli şi înjurături pe un şantier din Capitală. Mai mulţi locuitori de pe strada Belinski din sectorul Buiucani s-au luat la pumni cu reprezentanţii unei companii de construcţii. Oamenii sunt împotriva ridicării unui bloc cu multe etaje în apropiere de casele lor. 

Un protest similar a avut loc, astăzi, pe strada Miron Costin din sectorul Rîşcani. Zeci de bătrâni şi mame cu copii au blocat accesul tractoarelor unei companii de construcţii pe un şantier. Oamenii sunt nemulţumiţi de faptul că, la doar câţiva metri de locuinţele lor, va fi ridicat un complex locativ.

Oamenii susţin că, din cauza construcţiei, locuinţele lor ar fi în pericol.

Şantierul de construcţie, unde urmează să fie ridicat un bloc locativ cu 9 etaje, se află la doar câţiva metri de apartamentele oamenilor. Aceştia spun că după demararea lucrărilor, pereţii casei au început să se fisureze, iar pe drumuri au apărut denivelări.

Reprezentanţii firmei de construcţii afirmă, însă, că ar avea toate actele în regulă. Ei spun că au arendat terenul pentru 100 de ani şi că ar avea dreptul să efectueze aici orice gen de lucrări.

"Decizia Curtei Supreme de Justiţie, în care este clar stabilit că noi nu avem necesitatea de a semna permisiunea locatarilor, pentru că nu se încalcă nicio normă", a spus reprezentantul companiei
de construcţii, Alexandru Cuzimuc.

Pretorul sectorului Rîşcani, Nicolae Balaur, confirmă acest lucru.

"A primit certificatul de urbanism, autorizaţie. După documentele prezentate, agentul economic, are tot dreptul să construiască acel bloc sau nemijlocit ce doreşte pe acest teren", a afirmat pretorul sectorului Rîşcani, Nicolae Balaur.

Un alt conflict între locatari şi reprezentanţii companiei de construcţii a avut loc acum trei săptămâni.

Lasă un comentariu