Scandal în curtea bisericii din satul Dereneu. Un preot de la Mitropolia Basarabiei împreună cu enoriașii n-a fost lăsat să intre în lăcaș

Embed:

Se încing spiritele la biserica din satul Dereneu, raionul Călăraşi. Cu ocazia sfintei muceniţe Eudochia aici au fost oficiate din nou două slujbe în două încăperi diferite ale lăcaşului sfânt. O parte dintre enoriaşi s-au rugat în sala principală a bisericii, cu uşile încuiate, împreună cu părintele Alexandru Popa de la Mitropolia Moldovei.

În acelaşi timp, într-o anexă a lăcaşului sfânt, alţi localnici au participat la liturghia oficiată de preotul Florin Marin de la Mitropolia Basarabiei, care slujeşte în sat de 27 de ani. După ce au ascultat slujba şi s-au rugat la Dumnezeu, cele două tabere de enoriaşi au ieşit afară şi s-au certat ca la uşa cortului. 

Scandalul a început după ce preotul Florin Marin, care oficiază de 27 de ani slujbe în satul Dereneu nu a fost lăsat să intre în biserică împreună cu enoriaşii. Astfel, aceştia au fost nevoiţi să se înghesuie într-o anexă a lăcaşului sfânt.  

Să-l susţină pe părintele Florin Marin au venit şi mai mulţi preoţi de la Mitropolia Basarabiei. 

"Nu este frumos ceea ce se întâmplă în postul mare, ar trebui din contra, să ne respectăm, iubim şi rugăm unii pentru alţii", a spus preotul Mitropolia Basarabiei, Florin Marin.

"În primul rând susţinem Mitropolia şi susţinem adevărul, apoi şi pe părinte, pentru că vedem toate lucrurile care le-a făcut în acest sat", a spus preotul Mitropolia Basarabiei, Gabriel Gâscă.

Între timp, în biserică, o altă slujbă era oficiată de părintele Alexandru Popa. Deşi pe parcursul liturghiei uşa bisericii a fost încuiată, unii oameni care au asistat la liturghie spun că nu le-au interzis celorlalţi credincioşi să intre în biserică. 

Oamenii spun că situaţia se repetă de două săptămâni.

Părintele Florin Marin spune că va căuta dreptatea în instanţa de judecată. 

"Sperăm şi încă mai credem foarte mult în justiţie că ne va face dreptate şi ne va ajuta", a mai adăugat preotul Mitropolia Basarabiei, Florin Marin.

Conflictul de la biserica din satul Dereneu a apărut după ce părintele Florin Marin a trecut de la Mitropolia Moldovei la cea a Basarabiei, din cauză că nu mai putea achita taxele impuse de către Mitropolia Moldovei.

Astfel, la biserica din sat a fost adus ca să oficieze slujbe preotul Alexandru Popa. Autorităţile locale spun că vor organiza duminica viitoare o adunare a satului pentru a găsi o soluţie. 

Lasă un comentariu