Scandalul de la Institutul Mamei şi Copilului din Chişinău. Pacienta care a avortat singură în toaletă a depus plângere la Procuratura Generală

Embed:

Tânăra care a avortat singură în toaleta de la Institutul Mamei şi Copilului din Chişinău a depus o plângere la Procuratura Generală. 

Anunţul a fost făcut de purtătorul de cuvânt al instituţiei, Maria Vieru. Avocaţii Promo-Lex, care reprezintă interesele pacientei, reclamă faptul că aceasta a fost supusă unui tratament degradant în cadrul instituţiei medicale. 

Anterior, poliţia s-a autosesizat şi a dispus iniţierea unei anchete, dar tânăra nu s-a prezentat până acum pentru a fi audiată.

Zilele trecute, Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale a anunţat rezultatele anchetei interne în acest caz. Drept urmare, au fost concediaţi şeful Secției Ginecologie de la Institutul Mamei și Copilului, sora principală din aceeaşi secţie şi asistenta medicală, care a fost de gardă în ziua incidentului.

De asemenea, au primit mustrare aspră directorul Centrului Perinatal şi medicul care a fost de gardă în ziua în care tânăra a suferit un avort medicamentos.

Lasă un comentariu