Scandalul din satul Dereneu continuă: Preotul din localitate este acuzat că ar întreţine relaţii amoroase cu femeile din sat

Embed:

Scandalul în care este implicat preotul din satul Dereneu, raionul Călăraşi  ia o altă turnură. Secretarul Episcopiei de Ungheni şi Nisporeni, Vadim Corostinschi susţine că a intrat în posesia unei mărturii făcute de o persoană care a lucrat mai mulţi ani la biserica din localitate, care susţine că preotul din Dereneu ar întreţine relaţii amoroase cu femeile din sat.

Mai mult, reprezentanţii Episcopiei de Ungheni şi Nisporeni dar şi câţiva enoriaşi spun că parohul bisericii ar fi  falsificat semnăturile ce confirmă dorinţa oamenilor de a trece de la Mitropolia Moldovei la cea a Basarabiei. Atât parohul bisericii cât şi primarul localităţii nu au răspuns la telefon pentru a comenta acuzaţiile.

"Am înţeles şi din convorbirile lui că el se ocupa de vânzarea icoanelor. Chiar eu personal într-o zi am încărcat într-o maşină cu numere româneşti două icoane. Mai ştiu că avea relaţii intime cu multe fete din satul Dereneu. Personal mă trimitea să le anunţ să iasă, după care le aducea la hotel", a spus secretarul Episcopiei de Ungheni şi Nisporeni, Vadim Corostinschi.

Mai mult, preotul bisericii din localitate, Florin Marin, care timp de 27 de ani a oficiat slujbe la Dereneu, este acuzat că a falsificat semnăturile oamenilor care au solicitat ca biserica să treacă la Mitropolia Basarabiei. Emilia Scurtu, locuitoarea a satului Dereneu, afirmă că semnătura ei figurează în această listă, deşi ea în timpul colectării semnăturilor s-ar fi aflat peste hotare.

"Eu atunci eram în Franţa la copii. Când am venit venit în sat m-am întâlnit cu locuitorii care m-au întrebat ce doamna Emilia vinde-ţi biserica. Cum aşa, eu prima dată am auzit. Eu vă arăt paşaportul meu, am intrarea şi ieşisrea din ţară. Cum un preot poate aşa să facă, de atunci am început să nu mai merg la biserică", a spus locuitoarea satului Dereneu, Emilia Scurtu.

Oamenii din sat spun că preotul este susţinut de primarul din localitate.

"Ea face abuz de putere. Ea umblă din casă în casă şi grămădeşte lumea, îi sperie că le taie ajutorul social sau la alţii că le dă ajutor social", a afimat locuitoarea satului Dereneum Chira Railean.

Ieri Mitropolitul Basarabiei a spus că vrea să rezolve problema bisericii din Dereneu pe cale amiabilă. În acelaşi timp secretarul Mitropoliei Moldovei spune că Înaltpreasfinţitul Vladimir este deschis spre colaborare.

"Noi întotdeauna am fost disponibili, deschişi pentru dialog, colaborare, pace", a zis secretarul Mitropoliei Moldovei, Vadim Cheibaș.

Scandalul de la Dereneu a ajuns și în vizorul deputaţilor.

"Totul depinde de ultima hotărâre a instanţei de judecată care se va referi la statutul acestui lăcaş sfânt, cum a fost transmis, în administrarea cui. Trebuie să se pronunţe instanţa de judecată, noi suntem acolo pentru a nu admite fărădelegi, tulburări ale ordinei publice", a spus secretarul de stat în domeniul ordinei şi securităţii publice, Dorin Purice.

Scandalul la biserica din Dereneu a început la începutul lunii martie când parohul bisericii a hotărât să treacă la Mitropolia Basarabiei. De atunci, sătenii s-au împărţit în două tabere, iar biserica este închisă.

Lasă un comentariu