Scandalul ia amploare. Fost deputat german acuzat în dosarul ''Laundromat''

Embed:

Scandalul politicienilor europeni implicaţi în acte de corupţie ia amploare. Ancheta intitulată ''Laundromat'', potrivit căreia Azerbaidjanul și-a cumpărat cu 2,5 miliarde de euro sprijin în străinătate, inclusiv în cadrul Consiliului Europei, îl vizează pe fostul parlamentar german Eduard Lintner. 

Acesta ar fi primit 819 mii de euro, între 2012 şi 2014, pentru a face lobby în interesele Azerbaidjanului în UE. Membrul partidului bavarez Uniunea Creştin-Socială a condus o echipă de observatori germani, în octombrie 2013, la alegerile prezidenţiale din Azerbaidjan.

Potrivit unei anchete efectuate de mai multe publicaţii europene, între 2012 - 2014, prin intermediul unor companii-paravan din Marea Britanie, ar fi fost făcute aproximativ 16 mii de tranzacții dubioase.

Prin aceste scheme frauduloase, fostul stat sovietic ar fi mituit mai mulţi oficiali europeni pentru a obţine susţinere pentru regimul lui Ilham Aliev, aflat la putere de 14 ani. Bani ar fi fost oferiţi inclusiv pentru a primi sprijin în conflictul cu Armenia privind regiunea Nagorno-Karabah.

Ancheta arată că printre beneficiari sunt câţiva foşti membri ai Adunării Parlamentare a Consiliului Europei.

Lasă un comentariu