Sclavie în secolul XXI la Căușeni. Un bărbat ar fi fost bătut şi forţat să lucreze la o fermă

Embed:

Avea obligaţia de a veghea asupra respectării Codului Muncii, dar ţinea o persoană în sclavie. Vobi despre un angajat al Inspecţiei Teritoriale a Municii din Căuşeni, care este cercetat penal pentru trafic de fiinţe umane în scop de exploatare prin muncă.

Procurorii îl acuză pe funcţionar că ar fi snopit în bătăi un muncitor de la ferma sa de vite, din raionul Ştefan Vodă. Inspectorul i-a aplicat mai multe lovituri, după ce îngrijirorul vitelor  l-a anunţat că nu va mai lucra la fermă, deoarece nu i s-a plătit pentru cele patru luni de muncă. 

Procurorii au mai constatat că actele de identitate ale victimei s-au aflat timp de patru luni la inspectorul în domeniul muncii, care refuza să le restituie. De asemenea, acesta nu a perfectat un contract de muncă, aşa cum prevede legea.

Acum el riscă 15 ani de puşcărie şi este cerectat în libertate, având doar interdicţia de a părăsi localitatea. În acelaşi timp, funcţionarul îşi continuă activiatea la Inspecţia Teritorială a Muncii din Căuşeni, chiar dacă a admis încălcara gravă a legislaţiei muncii. Mai mult, superiorii săi spun că nu ştiu nimic nici despre acest caz şi nici despre faptul că cineva dintre angajaţi are anumite activităţi antreprenoriale.

Mai mult, şeful adjunct al Inspecţiei Muncii din Căuşeni a declara că instituţia se va autosesiza abia după ce instanţa de judecata îl va declara vinovat pe subalternul său.

"Din câte ştiu, nimeni din colaboratorii noştri nu duce alte activităţi, eu personal, la fel, doar activităţi didactice suplimentare şi atât. – Dvs o să vă autosesizaţi pe acest subiect? – Noi cred că o să ne autosesizăm, de obicei ne vin sesizările de la Inspectoratul de Poliţie pe aşa cazuri. Şi apoi noi ne implicăm, în dependenţă de competenţa noastră", a spus șeful adjunct al Inspecţiei Teritoriale a Muncii din Căuşeni, Aliona Cristea.

Lasă un comentariu