Școli închise din cauza ninsorilor puternice şi a drumurilor înzăpezite. Aproape 400 de elevi din trei raioane nu au ajuns a ore

Embed:

Aproape 400 de elevi din trei raioane nu au ajuns astăzi la ore din cauza ninsorilor abundente şi a drumurilor înzăpezite. Cinci linii de autobuz din raionul Cantemir, o linie din Taraclia şi una din Găgăuzia, care transportau elevi şi-au suspendat activitatea. Potrivit datelor ministerului Educaţiei, Culturii şi Cercetării, gimnaziul din satul Antoneşti, raionul Cantemir şi-a sistat astăzi activitatea.

De asemnea, în şcolile din satele Goteşti și Enichioi, a aceluiaşi raion au fost reduse orele. În sudul ţării ninge puternic, iar pompierii şi salvatorii sunt gata să intervină în caz de necesitatea. Aceştia îndeamnă oamenii să se îmbrace mai gros şi să aibă cu ei mâncare. Conducătorii auto sunt rugaţi să aibă în portbagajul mașinii lopată, nisip și lanțuri.

În caz de situații de risc, persoanele sînt rugate să sune la serviciile de urgență. Codul portocaliu de ninsoare puternică din România a dat peste cap traficul aerian pe aeroportul Chişinău. Cursa spre Bucureşti a fost anulată, iar aeronava, care urma să ajungă la Chişinău din Bucureşti a fost reţinută la sol. 

Reprezentanţii aeroportului Chişinău spun că traficul va reveni la normal, imediat ce va înceta să ningă. Şi în Capitală se munceşte de zor. Potrivit intreprinderii exdrupo la această oră 500 de muncitori deszăpezesc străzile. În proces sunt antrenate 41 de autospeciale, iar alte 21 de masini împrăştie material antiderapant.

Lasă un comentariu