Se caută hoţii. Într-un sat din raionul Florești deja a patra oară se fură drapelul instalat de localnici

Embed:

Locuitorii satului Cenuşa din raionul Floreşti sunt pe urmele hoţilor de drapele. În vara anului 2015, câțiva localnici au amenajat, pe malul râului Răut, un loc turistic, unde au instalat trei bănci şi pubele și au arborat un tricolor.

Oamenii se plâng, însă, că de atunci drapelul a fost de patru ori deteriorat sau furat. Ultima dată, acesta a dispărut în noaptea de luni spre marţi. Deşi sunt indignaţi de această situaţie, voluntarii nu se dau bătuți.

Ei au arborat un tricolor nou şi au depus o plângere la poliţie pentru a-i identifica pe răuvoitori.

În timp ce localnicii spun că tricolorul ar fi fost furat de răuvoitori, primarul comunei Roşietici, din care face parte şi satul Cenușa, spune că drapelul ar fi fost luat de vânt.

"Posibil să fost un vânt puternic și să fie luat cu totul. Am tineri în mahală mulți, am mult tineret, imposibil ca să ia cineva drapelul, pentru că nu au nimic împotriva drapelului. Cerem susținerea și a consilierilor, fiindcă au aceleași atribuții ca și primarul ca să păstreze patrimoniul public al satelor", a spus primarul comunei Roșietici, Florești, Vera Bruma.

Poliția a deschis o anchetă în acest caz.

"Am discutat cu vecinii din preajma acestui loc. Locatarii au spus că nu au văzut nimic. Cazul se cercetează, adăugător pe toate acțiunile poliției va fi informat și autoritatea publică locală. S-au dus discuții de a instala aici camere de luat vederi", a menționat polițistul, IP Florești, Viorel Albu.

Daca se va dovedi că drapelul a fost într-adevăr furat, persoanele găsite vinovate se vor alege cu amenzi de până la 3.000 de lei

Lasă un comentariu