Se caută hoţii. Mormântul actorului Constantin Constantinov a fost vandalizat

Embed:

Mormântul fostului actor Constantin Constantinov din Cimitirul Central de pe strada Armenească din Capitală a fost vandalizat. Hoţii au stricat construcţia funerară şi au furat câteva elemente decorative confecţionate din bronz. Descoperirea a fost făcută, în această dimineaţă, de fiica artistului, care a sesizat poliţia.

Fiica actorului, Eleonora Constantinov, spune că a fost la mormântul tatălui său pe 7 iulie, de ziua de naştere a artistului. În această dimineaţă ea a mers din nou la cimitir, iar ceea ce a găsit a îngrozit-o.

"O bucată de bronz care unea aceste două părţi l-au furat şi au distrus acest fundament în care erau cimentate. Este vandalism, sălbaticie, lipsă totală de cultură, aceşti oameni trebuie închişi pentru că trebuie de construit nu de distrus", a zis fiica actorului Constantin Constantinov, Eleonora Constantinov.

Apropiaţii răposatului presupun că hoţii ar fi intenţionat să se întoarcă în cimitir, pentru a lua şi celelalte elemente din bronz rămase.

"Erau ascunse în frunze aceste două prăjini mari fiindcă să ridici acest element este foarte greu. Ei patru puteau să fie, doi dintr-o parte, doi din altă parte", a zis prietenul de familie, Dumitru Bălan.

Cimitirul Central este supravegheat video de trei camere, care pot surprinde, însă, doar intrarea principală şi aleea.

"Din partea de deal a cimitirului lipseşte îngrădirea, avem parte comună cu complexul Eternitatea, bănuiesc că pe acolo puteau să iasă. Cele mai mari probleme sunt din cauza boschetarilor, vandalizarea mormintelor, împrăştierea gunoiului", a spus administratorul Cimitirului Central, Andrei Gasnaş.

Poliţia a deschis o anchetă în acest caz.

"Vedem că este deteriorat urmează să investigăm cazul dat şi să stabilim persoanele", a zis ofiţerul de urmărire penală Inspectoratul de Poliţie Centru, Vasile Brânză,

Actorul Constantin Constantinov a încetat din viață pe opt martie 2003, la vârsta de 88 de ani. Pe parcursul vieţii, el a jucat în aproximativ 50 de filme şi 100 de piese de teatru. În anul 1953 a primit titlul de Artist al Poporului, iar în anul 2000, președintele Petru Lucinschi i-a conferit medalia "Mihai Eminescu".

Constantin Constantinov s-a remarcat prin rolurile în aşa filme ca Polobocul sau Dănilă Prepeleac.

Lasă un comentariu