Se fură murăturile! Trei bărbaţi din raionul Edineț au spart 12 gospodării în două nopţi

Embed:

12 gospodării sparte în doar două nopţi. Mai mulţi localnici din satele Chiurt și Șofrîncani din raionul Edineț s-au trezit cu oaspeţi nepoftiţi. Hoţii nu au deranjat proprietarii şi au curăţat beciurile şi anexele.

Ei nu s-au sinchisit să pună în genţi chiar şi borcane cu murături. Poliţiştii au dat de urmele hoţilor, care riscă până la patru ani de puşcărie.

Duminică noaptea hoții au intrat în gospodăria Lidiei Burlacu din satul Chiurt. Femeia spune că nu a auzit nimic. Abia a doua zi seara, ea a observat că din beci lipsesc mai multe borcane cu brânză și sticle cu must. 

"Salate de acestea iată am și acolo și dincolo, castraveți, parcă nimic nu mi-au luat. Doar brânza și mustul au luat. Am tremurat și am început să plâng, m-am gândit că am cumpărat ca să am ce mânca și iaca ce am ajuns", a spus locuitoarea satului Chiurt, Lidia Burlacu.

Fără câțiva saci cu nuci a rămas și Margareta Rusanovschi.

"Am strâns nuci am zis că o să le stric și din banii câștigați pe miez o să-mi iau o jumătate de tonă de cărbuni. Dar acum, probabil că o să mă ajute fata sau o să merg iarna la dânsa, la Edineț", a zis altă locuitoare a satului Chiurt, Margareta Rusanovschi.

Iar Ghenadie Teleșman a rămas fără aparatul de sudat și instrumentele pe care le folosea pentru a-şi câştiga pâinea. Bărbatul spune că ustensilele l-au costa mai mult de zece mii de lei.

"Ușa de la garaj era închisă, am intrat și când m-am uitat, mi-am dat seama că ceva lipsește. Am venit mai aproape și am văzut că nu mai era nimic", a precizat locuitorului satului Chiurt, Ghenadie Teleșman.

În doar două nopți, hoții au intrat în 12 gospodării. Oamenii din zonă, mai ales vârstnicii, sunt speriaţi.

Potrivit polițiștilor, suspecţii sunt trei bărbați din Bălți cu antecedente penale. Doi dintre ei au câte 26 de ani, iar unul este cu un an mai mic. În acest caz au fost inițiate mai multe dosare penale, iar unul dintre bănuiți a fost arestat pentru 72 de ore.

"Pe acest caz a fost inițiate mai multe cauze penale pentru comiterea acestor furturi. Pentru care făptuitorii riscă o pedeapsă sub formă de amendă în mărime de 67 de mii 500 lei sau privațiune de libertate pe un termen de până la patru ani", a afirmat şeful Secţiei Urmărire Penală, IP Edineţ, Veaceslav Antoficiuc.

Potrivit polițiștilor, suma totală a prejudiciului este de aproape 15 mii de lei.

Lasă un comentariu