Se împlinesc 40 de zile de la trecerea în nefiinţă a Regelui Mihai I. Sute de oameni au participat la parastasul Majestăţii Sale

Embed:

Astăzi se împlinesc 40 de zile de la trecerea în nefiinţă a ultimului Suveran al României, Mihai întâi. Sute de oameni, au participat, alături de Familia Regală, la parastasul Majestăţii Sale. Slujba religioasă a fost oficiată de un sobor de preoţi la Curtea de Argeş şi a fost marcată de un moment istoric. 

"N-am mai avut un rege atât de răbdător și de nădăjduitor ca Regele Mihai al României. Domnul Dumnezeu este cu el și noi nu-l uităm nicio clipă în rugăciunile noastre", a spus arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, România, ÎPS Calinic.

La slujba oficiată de arhiepiscopul Calinic a ajuns şi nepotul ultimului suveran al românilor, Nicolae, fostul principe exclus din linia de succesiune. El a dat mâna şi a sărutat-o pe obraz pe Majestatea Sa Margareta, pentru prima dată după scandalul din Familia Regală.

După încheierea slujbei, a fost rostită o rugăciune la mormântul regelui Mihai I. Momentul a fost unul privat. Acolo a avut acces doar Familia Regală.

Regele Mihai a murit pe 5 decembrie 2017, la reședința sa din Elveția, la vârsta de 96 de ani. El suferea de o boală incurabilă. Ultimul suveran al României a fost înmormântat la Curtea de Argeș. 

Lasă un comentariu