Se încing spiritele. Cresc tensiunile între SUA şi Coreea de Nord

Embed:

Tensiunile dintre Washington şi Phenian ating cote maxime. Statele Unite anunţă că vor lansa un atac preventiv asupra Coreei de Nord dacă vor avea dovezi clare că țara pregătește un nou test nuclear. Drept răspuns, Phenianul a anunțat că nu se va lăsa intimidat şi amenință că va devasta fără milă SUA în cazul în care Washingtonul va decide să-i atace.

"Vom lansa cel mai dur și necruțător contraatac împotriva SUA. Atât timp cât SUA va continua să ne ameninţe, noi vom merge mai departe cu programul nostru de autoapărare, programul de construire a capacităților noastre militare și nucleare", a spus viceministrul nord-coreean de Externe, Han Song Ryol.

Presa rusă scrie că Phenianul ar putea să facă scrum  trei baze militare americane şi reşedinţa prezidenţială din Coreea de Sud. După părerea  Phenianului, administraţia Trump este mai agresivă decât cea care a fost condusă de fostul preşedinte, Barack Obama.

Autorităţile americane presupun că Phenianul pregăteşte un nou test nuclear, ce va avea loc chiar mâine. Acest lucru ar putea cauza izbucnirea unui război în peninsula coreeană. 

"Desigur că programul nuclear din Coreea de Nord ne îngrijorează foarte mult. Este o chestiune foarte serioasă faptul că ei ar putea avea capacitatea de a livra focoase nucleare în țările din regiune și chiar în Statele Unite", a menționat secretarul de presă  de la Casa Albă, Mark Toner.

SUA au plasat două nave militare la doar 500 de kilometri distanță de poligonul de pe care armata nord-coreeană lansează rachete balistice. În cazul unui atac preventiv, americanii ar putea folosi și bombardierele de pe insula Guam din Oceanul Pacific.

Anterior, la Washington s-a discutat despre acțiunile Statelor Unite în raport cu testele nucleare ale Phenianului. Principala măsură se referă la sancțiuni economice dure. 

Lasă un comentariu