Se pregătesc de Paşte. Ciobanii dau asigurări că carnea de miel nu se va scumpi

Embed:

Crescătorii de oi au început să adune comenzile pentru Paşte. Ciobanii spun că iarna a fost blândă şi că nu au motive să majoreze preţurile pentru carnea de miel. Oamenii s-au grăbit să-şi rezerve câte un mieluţ, care în curând vor veni pe lume la stânele din ţară. 

Primii mieluți au început să vină pe lume la sfârşitul lunii februarie. Ciobanul din satul Dănceni Victor Culai susţine că în această perioadă se află la stână 24 de ore din 24.

"Primul miel care a fost fătat a fost negru, dar ca atare trebuie să-l fete mielul alb, ca să fie anul bun, dar şi aşa sperăm să avem un an bun.
Vor fi miei diferite kilograme şi de 5,4,6,7 kilograme", a spus ciobanul Victor Culai.

Ciobanul îşi promovează marfa şi pe reţele de socializare, iar din banii câştigaţi, crescătorul speră să-şi acopere o parte din cheltuielile pe care le-a suportat.

"Clienţii fideli deja şi-au făcut comenzi pentru Paşti la miei. Nu mergem cu miei la piaţă, îi vindem direct de la stână. Clienţii fideli vin şi cumpără carne şi după Paşti", a spus ciobanul Victor Culai.

Primii clienţi sunt chiar fraţii ciobanului. Ei vor beneficia şi de reduceri.

"Dau comandă de miei la fratele meu înainte de Paşti, ştiu că el este un antreprenor cinstit şi creşte miei în condiţii naturale", a zis fratele ciobanului, Dumitru Culai.

Oamenii spun că nu-şi închipuie Paştele fără miel la cuptor.

Victor Culai va scoate în vânzare 150 de miei. El dă asigurări că preţul va rămâne neschimbat, iar un kilogram de carne de miel va costa 75 de lei.

Lasă un comentariu