Se tem de război. Americanii şi japonezii îşi cumpără buncăre subterane

Embed:

De teama unui război, americanii şi japonezii îşi cumpără buncăre subterane. Compania "Rising S", a anunțat o creştere a vânzărilor de 90 la sută în ultimele două săptămâni. 

Asta după ce, acum două zile, autorităţile de la Phenian, au anunţat că analizează cu atenție planul unei lovituri asupra insulei americane Guam din vestul Pacificului şi va folosi arme nucleare.

În context, presa de peste Ocean scrie că acţiunile celor mai mari producători americani de armament au înregistrat creşteri record în ultimele zile. Preţul celui mai mic şi mai ieftin buncăr este de aproximativ 40 de mii de dolari, iar construcţiile de lux ajung şi până la 20 de milioane de dolari.

Între timp, Statele Unite au anunţat că sunt pregătite să rezolve conflictul nuclear cu Coreea de Nord pe cale militară, însă preferă în continuare o soluție diplomatică. Declarația a fost făcută de către șeful Pentagonului, generalul James Mattis. Anterior, președintele SUA, Donald Trump, a amenințat Coreea de Nord că va răspunde cu foc și furie dacă va exista un pericol real din partea țării asiatice.

Drept răspuns, Phenianul a declarat că se pregăteşte să lovească bazele americane de pe insula Guam și că este gata să lupte de la egal la egal cu SUA.

Lasă un comentariu