"Se topesc" în spital. Pacienţii internaţi în Secţia Arsuri a spitalului "Emilian Coţaga" luptă cu zăpuşeala

Embed:

Pacienţii internaţi în Secţia Arsuri a spitalului pentru copii ”Emilian Coțaga” din Capitală luptă nu doar cu durerea provocată de leziunile suferite, dar şi cu temperaturile insuportabile din saloane, care ajung şi până la 35 de grade. Asta pentru că Secţia nu este dotată cu aparate de aer condiționat și jaluzele la geamuri.

Administraţia instituţiei susţine că nu are suficienţi bani ca să cumpere climatizoare. Din fericire, în ajutor micilor pacienţi le-a venit o organizaţie de caritate.

Vasile a fost internat în spitalul ”Emilian Coțaga” acum o săptămână cu arsuri grave la un braț. Băiatul, care a suferit și o intervenție chirurgicală, spune că năduful din salon îi intensifică durerea.

"A fost caldurile și toată căldura asta venea în noi și pe noi ne durea mâna. Când au fost căldurile nu puteam suporta, mă mânca", a spus pacientul, Vasile Lungu.

Zăpuşeala îi dă bătăi de cap şi acestei mame din satul Hîrcești, raionul Ungheni. Ea stă în spital împreună cu fiica sa de numai trei luni, care a suferit arsuri la un picior, din cauza unui detergent chimic. Femeia spune că micuţa plânge aproape fără întrerupere, pentru că în salon ar fi prea cald.

"E micuță și le suportă foarte greu. Noi mai mari mai suportăm, dar ea e micuță. Ar fi de dorit să fie aer condiționat să fie mai bine pentru dânșii", a comentat locuitoarea satului Hîrceşti, Ungheni, Nadejda Bordeian.

Părinţii copiilor încearcă să lupte cu temperaturile ridicate cum pot, însă degeaba.

În ajutorul micilor pacienţi a venit o asociaţie de caritate, care vrea să modernizeze secția. Reprezentanţii platformei şi-au propus să adune din donaţii peste 80 de mii de lei pentru a dota saloanele cu aparate de aer condiționat şi jaluzele, dar și pentru a construi un teren de joacă.

"Sper din suflet ca lumea să doneze, deja au apărut primele donaţii, chiar dacă încă nu am promovat cazul. Lumea a văzut campania şi s-au adunat 1300 de lei", a specificat cofondatorul platformei "caritate.md", Svetlana Sainsus.

Medicii recunosc că în saloane e năduf, aşa că s-au bucurat atunci când au aflat de iniţiativa organizaţiei de caritate. Administraţia spitalului susţine că secția are nevoie de aparate de aer condiţionat în opt saloane și în două săli de reanimare.

"A fost iniţiativa organizaţiilor de caritate, va fi şi susţinerea noastră şi cred că împreună vom face un lucru mare", a menționat directorul adjunct, spitalul "Emilian Coţaga", Vasile Tomuz.

Donațiile pot fi făcute pe site-ul "caritate.md". Anual, în Secția Arsuri a spitalului "Emilian Coţaga" sunt tratați peste 700 de copii din toată țara.

 

Lasă un comentariu