Secţii renovate. România a oferit patru milioane de lei pentru două secţii ale Institutului Mamei și al Copilului din Capitală

Embed:

Secția Urologie Pediatrică și cea de Ginecologie Infantilă din cadrul Institutului Mamei și al Copilului a fost renovată capital prima dată în ultimii 32 de ani. Costul total al lucrărilor este de peste patru milioane de lei, bani oferiți de Guvernul României.

"Ne-am convins că condițiile sunt, corespund standardelor medicale și internaționale. Cel mai important este că astăzi, un părinte care este internat cu copilul său sau un copil dacă este mai mare are siguranța că va obține un act medical de calitate", a afirmat ministrul Sănătăţii, Ruxanda Glavan.

Toate saloanele din Secţia Urologie pediatrică și cea de Ginecologie Infantilă au fost reparate, mobilierul a fost schimbat, iar blocurile sanitare - modernizate. Mai mult, copiii vor beneficia şi de o zonă de joacă.

Potrivit statisticilor, în secția Urologie Pediatrică sunt internați anual între 1.300 şi 1.400 de copii, iar în cea de ginecologie aproximativ 800 de fetiţe. 

Lasă un comentariu